dijous, 14 de febrer del 2008

Pavelló de la Devesa. Participació?

Un cop més, la democràcia actual, entesa com ens tenen acostumats, està sent un frau. Paraules com participació, sostenibilitat, igualtat, transversalitat i un llarg etc, tant en boca de tots, a l’hora d’aplicar-les solen brillar per la seva absència.
Una exemplificació més de la nostra alcaldesa. Primer faré el pavelló i després farem el Pla d’Usos. No seria millor invertir l’ordre?
A on és la participança del desaparegut Francesc Ferrer? Els seus companys de partit només la pretenen aplicar per què els veïns decideixin el color de les parets. Ja està bé!
I si a sobre et decideixes, a discrepar amb la boca petita, crees tensions en el govern local.
Tot plegat ajuda a que el poble cada cop estigui més allunyat de la política, i cregui cada cop menys en aquesta democràcia. No és d’extranyar que augmenti la nostàlgia d’èpoques passades en els de més de 50, especialment. Tant malament no deviem estar, se solen peguntar. A més per “dicto y mando”, que millor que un professional i no un amateur.
Cal doncs, lluitar per una participació real, i encoratjar a tots els ciutadans a fer una ciutat més nostra.

2 comentaris:

jordi ha dit...

Ei nen!! molt xulo el blog! Endavant amb la teva visió de la "ciutat/poble" de Girona.

1 abrazo!!

Roser Ayats ha dit...

Hola!!!!!!!!!!

Ostram...no havia descobert encara el teu bloc!! Per què no m'ho havies dit??? M'ha fet molta il.lusió descobrir-te!!

Pel que fa al tema del pavelló, crec que el que s'està plantejant no és dins l'àmbit de la participació ciutadana sinò en la resolució de conflictes.

Els polítics i els ciutadans hem d'apendre a no crear falses expectatives sobre la participació ciutadana. Els polítics estan totalment legitimats per pendre les decisions que creguin convenients, i també estan legitimats per decidir políticament que volen donar veu a la ciutadania.

Tot és més complicat del que sembla, govern de colició, iniciar un procés de participació quan ja saps d'entrada que hi haurà un grup de pressió que te'l boicotejarà, cremar un altre cartutxo quan has tingut ja problemes amb la frontissa de Santa Eugènia.

Tot és més complicat del que sembla i realment si des de l'àrea de Participació Ciutadana s'atreveixen,deunidó!!! Els tenen molt ben posats, jo no ho faria pas!!

Bueno, dissabte, entre copa i copa n'acabem de parlar!!

Una abraçada ben forta!

Roser